ELEKTRIČNI I HIBRIDNI POGON ZA JCB E-TECH TELESKOPSKE PLATFORME

19.06.2023

JCB uvodi nove teleskopske platforme s dizalicama koje koriste električni ili hibridni pogon. Modeli A45E i A45EH pružaju veću efikasnost, jednostavniji pristup operaterima i viši nivo nadzora, što povećava produktivnost korisnika.

KLJUČNE KARAKTERISTIKE:

  • Maksimalna visina platforme od 13,84 m s naprednim dosegom od 7,47 m
  • Električni pogon na baterije ili dizel/električni hibridni pogon
  • Kapacitet dizanja od 300 kg
  • Sekundarna zaštita, gume otporne na probijanje, zaključavanje rotacije i hitno prekidanje rada
  • JCB LiveLink sistem za daljinski nadzor u stvarnom vremenu

BOLJA STABILNOST I KONTROLA

Platforme su opremljene sekundarnom zaštitom, pneumaticima otpornim na probijanje, zaključavanjem rotacije i hitnim prekidom rada. JCB LiveLink sistem omogućava daljinski nadzor u stvarnom vremenu, praćenje performansi mašine, raspored servisa i detekciju eventualnih grešaka.

MODEL A45E: POTPUNO ELEKTRIČNI POGON

Model A45E je potpuno električna verzija prethodnog modela AJ48D. Koristi osam baterija od 6V, stvarajući operativni sistem od 48V i 400AH. Električni motori pokreću platformu i hidrauličnu pumpu, čime se postiže nulta emisija štetnih gasova.

MODEL A45EH: HIBRIDNI POGON ZA UDALJENE LOKACIJE

Model A45EH je dizel/električni hibridni pogon, idealan za rad na udaljenim lokacijama. Koristi 14,8 kW trocilindrični dizel motor i 7,5 kWa generator za napajanje osam baterija od 6V. Također ima rezervoar za gorivo od 40 litara koji pruža dovoljno goriva za punu nedelju dana rada. Baterije se mogu puniti i putem električne mreže, ako je dostupna.

NAPREDNE KONTROLE I FUNKCIONALNOST

Oba modela platformi imaju pogon na sva četiri točka i dvostruko upravljanje kao standardnu opciju. AC motori pokreću točkove, a regenerativno kočenje vraća energiju kako bi se produžilo trajanje baterije. Mašine se mogu penjati pod nagibom do 40% zahvaljujući posebnom pogonu na svakom točku. Oscilirajuća osovina omogućava optimalno prianjanje na neravnim terenima kada je ruka sklopljena, a osovina je zaključana u režimu podizanja ruke radi veće stabilnosti. Standardne su penom ispunjene gume koje ne ostavljaju tragove.

POBOLJŠANA PRISTUPNOST I BEZBEDNOST

Platforma ima tri ulaza za lak pristup, a četiri tačke za pričvršćivanje sigurnosnih pojaseva omogućavaju operateru slobodno kretanje oko korpe. Sekundarni sistem zaštite automatski zaustavlja rad ruke pri aktivaciji, čime se štiti operater od povreda. Dodatne funkcionalnosti, poput potvrde rotacije i senzora nagiba, doprinose sigurnosti i sprečavaju neželjene situacije.

POVEĆANA PRODUKTIVNOST KROZ NADZOR U STVARNOM VREMENU

JCB-ov telematski sistem LiveLink pruža podatke o performansama mašine, rasporedu servisa i kodovima grešaka u realnom vremenu. Menadžeri mogu daljinski pratiti rad motora, upozorenja o niskom gorivu, senzore nagiba i upozorenja o preopterećenju. LiveLink također pruža informacije o naponu baterije, nivou goriva i procentu opterećenja platforme.

NOVI INTERFEJS ZA LAKŠE UPRAVLJANJE

Ove mašine su opremljene 5" ekranom osetljivim na dodir u boji na platformi, koji omogućava operaterima jednostavan pristup osnovnim podacima i kontrolama. Intuitivni korisnički interfejs poboljšava bezbednost i produktivnost na gradilištu. Takođe, mašine imaju jedinstveni sistem kontrole koji omogućava kontinuirano upravljanje s platforme ili s tla, bez potrebe za prebacivanjem između režima kontrole.

Ispunite zahtjev
Uspjeh
Zatraži povratni poziv
Uspjeh
Nazovite nas